Activiteiten

Wijncursussen en open flessendagen

Heb je altijd al eens lekker willen genieten van heerlijke nieuwe en bijzondere wijnen of wil je meer te weten komen hoe wijnen gemaakt worden, en hoe deze te combineren met lekker eten? Kom dan naar een van onze workshops en we leggen je het graag uit!

Miranda Beems Wine Import staat geregeld op wijnbeurzen, organiseert wijncursussen en bijzondere themamiddagen. Onder de bezielende leiding van deze Vinoloog en WSET level 3 expert wordt je meegenomen door diverse wijnlanden en krijg je verrassende, exclusieve maar bovenal bijzondere wijnen te proeven.

Miranda geeft wijncursussen op alle SDEN niveaus.

Miranda Beems

Wine Professional 2017 - Miranda Beems Wine Import is aanwezig 9, 10 en 11 januari

Maandag 09 Januari 2017 - Amsterdam RAI Europafoyer


Bezoek Miranda Beems Wine Import tijdens de 15e editie van Wine Professional 2017.

Wine Professional wordt jaarlijks gedurende drie dagen bezocht door meer dan 12.000 professionele en ‘decision making’ bezoekers.

Wine Professional 2017 biedt drie dagen boordevol masterclasses en wijn-spijssessies, met medewerking van bijzondere gasten uit het buitenland, vele topchefs en natuurlijk met de mooiste wijnen.

 

Een groot aantal topproducenten is op uitnodiging van ons aanwezig om hun wijnen te promoten. Zij informeren u graag over hun achtergrond en filosofie. Wijn of andere producten met een verhaal spreken bij immers meer tot de verbeelding. Wij presenteren de Klassieke wijnlanden die een comeback maken zoals Roemenië en Hongarije. Daarnaast vind je bij ons ook wijnen uit Duitsland, Oostenrijk en Spanje.

Kom een "meet-the-producers" in onze stand, nummer 114.

Programma Wine Professional

 

 

Miranda Beems

Eindejaarsproeverij en kelderrestanten verkoop!

Zaterdag 26 November 2016 - Bon Import, Hopperzuigerstraat 49-55, Almere


Sla je slag op onze eindejaarsproeverij en kelderrestantenverkoop!

Ben je op zoek naar die paar flessen bijzondere wijn voor de naderende feestdagen, een wijngadget, een goed glas bier of een mooi wijnverhaal? Word jij blij van bodemprijzen? Kom dan zaterdag 26 november naar het jaarlijkse opruimingsfeestje van Bon Import, Miranda Beems en Bolschout Bier. Sla je slag!

Van 11.00 tot 13.00 uur zal Miranda tijdens 3 speed-date sessies van elk 30 minuten, het verhaal achter een 6-tal wijnen uit ons assortiment vertellen.

Voor deze sessies kun je je nu al inschrijven via info@bonimport.nl:

Sessie 1.                Van 11.00u tot 11.30u

Sessie 2.                Van 11.45u tot 12.15u

Sessie 3.                Van 12.30u tot 13.00u

Vanaf 13.00u tot 17.00u gaan de rolluiken open en kun je neuzen en proeven in onze opslag aan de Hopperzuigerstraat 49-55 in Almere-Buiten.

We willen ook van onze fraaie kelderrestanten af. Wijnen waar we nog maar één of twee flessen of enkele dozen van hebben en wijnen die de producenten inmiddels vervangen hebben door nieuwe jaargangen.  De hele loods mag leeg om plaats te maken voor nieuwe voorraad !

                                                                                                                                                                                                                      

Miranda Beems en BON Import zijn wijnimporteurs van unieke wijnen die sinds 2016 hun krachten hebben gebundeld.

Door de juiste prijs-kwaliteitverhouding van de wijnproducenten richten beide importeurs zich specifiek op nieuwsgierige wijndrinkers, goed gesorteerde wijnspeciaalzaken en op de horeca, zowel in het lage, midden, als hogere segment.

Miranda Beems Wine Import: Miranda Beems

Als Vinologe én met tien jaar ervaring als wijnmaakster in Hongarije in de pocket, heeft Miranda Beems een voorkeur voor zuivere wijnen, gemaakt van verantwoord, liefst biologisch, geteelde druiven. Zij is altijd op zoek naar bijzondere wijnen, ook al zijn die niet overal even gemakkelijk te vinden, en is gespecialiseerd in de import van kwaliteitswijnen uit Hongarije, Oostenrijk, Duitsland en Roemenië

Deze Centraal-Europese landen bieden een variatie aan bijzondere inheemse druivenrassen, mooie kwaliteitswijnen en hebben een enorme historie op wijngebied.

BON Import: Peter Meijer en Vincent Janssen

BON IMPORT BV is importeur, wijnhandel en groothandel van bekende en exclusieve wijnen uit o.a. Hongarije, Spanje, Macedonië en Portugal. Door diverse samenwerkingen bestaat ons aanvullend assortiment uit wijnen vanuit vrijwel de hele wereld.

Brouwerij Bolschout: Sam De Bolle en Henk Schoute

Binnenkort start Bolschout naast BON Import met een geheel nieuwe grotere brouwerij, met een productiecapaciteit van 600Hl. (60.000 liter) voor het eerste jaar!

Sam De Bolle, van Belgische afkomst, begon in mei 2014 met het brouwen op commerciële basis van speciaalbieren aan de Sallandse kant, technisch ondersteund door collega Henk Schoute. En met succes! Bolschout, hét streekbier van Almere, is reeds te vinden op vele plekken in horeca en retail in Almere, Flevoland en `t Gooi.

Een half jaar geleden is er een samenwerking ontstaan met Bon Import voor de distributie van Bolschout bieren.

Sam en Henk staan zaterdag klaar om u te laten proeven van Bolschout BLOND en tevens kunt u mooie biertjes meenemen voor de feestdagen!

Tot zaterdag 26 november! We hebben een pinapparaat, en: er is (gluh)wijn en bier!

Proost!

Miranda Beems

Overzichtsproeverij wijnen uit de Donau-landen

Zondag 16 Oktober 2016 - Café Restaurant Aaltje, Weesp


Op zondagmiddag 16 oktober, van 14.00u tot 17.00u zal het assortiment van Miranda Beems Wine Import te proeven zijn in restaurant Aaltje in Weesp.

Voor de vakhandel, horeca en pers wordt de proeverij ook op maandag 17 oktober gehouden, zelfde locatie: Restaurant Aaltje, van 13.00u-17.00u

Naast het bestaande assortiment uit Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië worden op deze najaarsproeverij ook nieuwe aanwinsten gepresenteerd en zijn er diverse wijnproducenten persoonlijk aanwezig.

Wat kun je verwachten?
* Op zondag 16 oktober signeert Hans Melissen zijn wijnboek Met Liefde Geschonken.

* Meer dan 50 verschillende wijnen proeven waaronder de selectie van Harold Hamersma in De Grote Hamersma 2017

* De 10 finale wijnen van het 28e Proefschrift Wijnconcours, inclusief de winnende Wijn van het Jaar, Szent Tamás Furmint!

* De wijnen met speciale vermelding in het wijntijdschrift Perswijn.

* Nieuw in het assortiment: de wijnen van o.a. van Jürgen von der Mark MW (Baden, Duitsland) en Robert Gilvesy (Badacsony, Hongarije).

Toegang is gratis, vooraf aanmelden is fijn! info@mirandabeems.com

Op zondag 16 oktober vindt er aansluitend een diner plaats, waarbij de wijnproducenten hun wijnen in combinatie met de gerechten van restaurant Aaltje, laten proeven en nader toelichten.

Aanmelden voor het diner via email: info@mirandabeems.com of direct bij restaurant Aaltje. Telefonisch via: 0294-414726 o.v.v. wijn-spijsavond Miranda Beems

Prijs voor het 3-gangen diner, inclusief alle wijnen is € 39,50 p.p. (voor kinderen is er een aangepast menu).

Heb je belangstelling? Meld je dan per email aan of schrijf je in voor de volgende nieuwsbrief met alle details.

 

Miranda Beems

Vakhandel: Overzichtsproeverij van wijnen uit de Donau-landen

Maandag 17 Oktober 2016 - Café restaurant Aaltje, Weesp


Voor de vakhandel, horeca en pers wordt bovenstaande overzichtsproeverij op maandag 17 oktober gehouden, zelfde locatie: Restaurant Aaltje, van 13.00u-17.00u

Naast het bestaande assortiment uit Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Roemenië worden op deze najaarsproeverij ook nieuwe aanwinsten gepresenteerd en zijn er diverse wijnproducenten persoonlijk aanwezig.

Toegang is gratis, vooraf aanmelden is fijn!

email: info@mirandabeems.com

Miranda Beems

Gastvrij Weesp - Kom en Beleef Weesp

Zaterdag 25 Juni 2016 - Bloom Kitchen Bar, Weesp


BLOOM'S ASIAN FLAVOURS!
Tijdens Weesp Gastvrij op zaterdag 25 juni gaan bij ons de lakens van de tafels en serveren wij de gehele dag streetfood met een Aziatisch tintje (voor maximaal €5,- per gerechtje), vergezeld met passende wijnen van Miranda Beems Wine Import. Kom langs en laat je verrassen bij BLOOM Kitchen Bar.
We verwelkomen je graag!

http://www.weespgastvrij.nl

http://www.weespgastvrij.nl/deelnemer/bloom-kitchen-bar/

 

 

  • Snelle bezorging op locatie
  • Gratis bezorging v.a. €450,00 euro
  • Veilig en makkelijk online bestelling
  • Voor alle vragen: 0294-267307

Volg ons

op onze social media

Schrijf je in

Voor onze nieuwsbrief